Hjelp oss!!

Vi trenger virkelig råd eller tips om hva vi skal gjøre med vår lille kjøttetende lille datter på snart 2,5år!! Ina har igjen begynt med denne bitingen sin og denne gang verre enn noen gang:( Dette er noe som kun foregår i barnehagen og hun har vært virkelig flink på å ikke bite over en stund helt til nå.Idag bet hun 10!!!barn!!! og igår var det visst også noen episoder,de gir henne timeout og rettesetter henne og her hjemme prøver vi fortelle henne at det ikke er snilt å bite og at baran får vondt om hun gjør det.Hun sier selv at det ikke er lov å bite og ser ut til å forstå at det ikke er lov i barnehagen.Men lell fortsetter hun!Hva skal vi gjøre?Eller rettere sagt hva er det som skjer??

Vi begynte å lure litt på her hjemme om det kanskje er fordi det er noen nye ferievikarer eller noe i barnehagen som hun skal teste ut,men kjenner vi er litt hjelpesløse når det kun skjer der og ikke ellers.Som mamma og som pappa å få høre slikt når man henter barnet sitt,er langt ifra hyggelig og ganske sikkert ike mye hyggelig for foreldrene til de stakkars barna som er blitt ofrene hennes også.Man skulle jo nesten begynne å tro at hun begynner å bli stor nok til å forstå at slikt gjør man ikke og hun gjør jo seg forsåvidt veldig godt forstått også så skulle vell tro at frustrasjon over å ikke bli forstått var over nå??

VI TRENGER RÅD OM HVA VI SKAL GJØRE FOR Å FÅ EN SLUTT PÅ DETTE,NOEN???
18 kommentarer

ung tvillingmor

04.07.2012 kl.20:24

såpass ja, håper ikke mine to små begyner med slikt når de er blitt rundt den alderen hehe :)

Mor Maya

04.07.2012 kl.20:30

ung tvillingmor: Det er så utrolig kjedelig at jeg har ikke ord engang:(

ung tvillingmor

04.07.2012 kl.20:42

nei, hmm..kanskje hun slutter til slutt :)

Mor Maya

04.07.2012 kl.20:44

ung tvillingmor: Håper da inderlig det:)

Mamma Veronica

04.07.2012 kl.20:49

HUff da :/ hørtes ikke noe særlig ut da. Håper dere finner en måte som gjør at hun slutter med det.

Mor Maya

04.07.2012 kl.20:50

Mamma Veronica: Nei hadde lissom godtatt at dette var en liten fase og at hun hadde gjort den unna,et skikkelig nederlag at hun idag bet 10 barn!

mammakissa

04.07.2012 kl.20:52

huff, skjønner veldig godt at dere er frustrerte.. nå er jeg nesten sikker på at det er alltid to-tre "bitere" i hver enste barnehage, og at det bare er sånn det er. Selvfølgelig slutter hun etterhvert, og til den tid så får man bare gjøre det man kan for å forhindre det. Hva med å prøve å gjøre noe posetivt ut av det hvis hun er flink og ikke biter i en hel dag? feks et ark på kjøleskapet som hun får et klistremerke på for hver dag hun ikke har bitt noen. Så det blir til en posetiv greie å ikke bite, istedetfor å bare høre "nei, nei, nei." hver gang. lykke til :)

ung tvillingmor

04.07.2012 kl.20:52

For Satse på det er ingen , som blir bit i morgen i barnhagen hehe:P

Mor Maya

04.07.2012 kl.21:02

mammakissa: Tanken på å gjøre noe slikt har streifet meg,men hun bryr seg så lite om slik klistremerkeopplegg eller lignende så må finne på noe annet smart som jeg vet hun virkelig har lyst på eller noe.../

mammakissa

04.07.2012 kl.21:05

ja, et eller annet som er positivt for hun hvertfall, og som hun kan glede seg til å få når hun kommer hjem uten å ha bitt noen. Håper dere finner på noe lurt :)

mamasan.blogg.no

04.07.2012 kl.21:13

Kan være at hun tester grenser til de ansatte.

De må få lov til å være litt strenge med henne og si klart og tydeligt at dette er ikke lov.

Mor Maya

04.07.2012 kl.21:27

mamasan.blogg.no: Er nok det jeg mistenker litt jeg også for nå er det ferietid og det er noen nye vikarer der som jeg ikke har hilst på før i hvertfall.De er visst strenge med henne og sier at det ikke er lov ei heller snilt å gjøre så krysser tær og fingre på at dette nå løser seg snart:/

mamasan.blogg.no

04.07.2012 kl.21:33

slik var det med jr når han var liten også,han testet grenser så det sang..

bhagen måtte være veldig konsekvente og sette ham i skammekrok hver gang han bet..

Mor Maya

04.07.2012 kl.21:40

mamasan.blogg.no: Ja må nesten høre med de hva de gjør når de "straffer" henne.Dette er første gang jeghar hørt hun har bitt hele 10 andre barn så noe må være "galt" et sted...:(

Audhild Stene

04.07.2012 kl.22:05

Uffa :( ikke noe hyggelig å få vite når man henter barna i bhgen nei :(

Det finnes vel heller ikke noen oppskrift for å få barn til å slutte å bite.

Jeg jobber i barnehage selv, og synes det i allefall er viktig å ta med det barnet som biter og vis de den som ble bitt, vise og fortelle at nå er de lei seg, og også vise frem bitemerket.

Kan være en oppgave til bhgpersonale og observere henne, og se om det er i noen spesielle sammenhenger bitingen forekommer, om det feks er om de krangler om samme leke!?

Barn som er under og rundt 2 år, klarer ikke alltid å uttrykke seg med språk i alle sammenhenger, da er det ofte de tyr til annen adferd som biting, dytting. osv..

Men en ting er sikkert, det går over :) Er ikke noen spesialist på området, men kanskje noen av tipsene hjelper :)

Mor Maya

04.07.2012 kl.22:15

Audhild Stene: Det hjelper å høre og lese at dette er helt normalt,men man blir så utrolig lei seg og frustrert når man er den som har biterbarnet og når man føler det aldri gir seg.Så veldig lyst på det en stund nå og så fikk man dette slaget i ansiktet igjen nå..Hun blir frustrert i lek vet jeg og at dette kan ha noe med bitingen å gjøre,men at det ikke hjelper at de tar henne unna,gir henne en pekepinn og igjen viser henne at det barnet hun bet har det vondt,føler man seg så utrolig hjelpesløs.Må høre med de i morgen tror jeg:/

wendysinfamilie

04.07.2012 kl.22:48

Så flott at dere vil ta tak sier jeg er ikke alle foreldre som tenker slik, er jo synd hun er en av de som biter, dylan ble bitt noen ganger men fikk aldri vite hvorfor det /de andre bet han kan det være de andre er mindre enn henne og at hun ikke forstår de og i frustrasjon biter :) blir mange om og men og tanker ikke lett å vite.. hun kommer garantert til å slutte med det :)

Lykke lykke til er ikke morro uansett hvilken side av bitingen en står :)

Mor Maya

04.07.2012 kl.22:51

wendysinfamilie: Takk for det,ja føler at vi må ta tak i det nå når det har skjedd så mange ganger bare i løpet av en dag.Må jo være et eller annet som utløser det:(

Skriv en ny kommentar

Mor Maya

Mor Maya

31, Kristiansund

Jeg er ei jente på 31 år som er født og oppvokst i Kr-sund,en liten by ved det store hav.Her går hverdagen min i å være mamma,samboer og frisør. Jeg er en livsnyter og dagdrømmer og det kommer nok fram her:) Men jeg kommer til å dele litt av dagliglivet mitt,livet mitt som mamma til lille Ina Alise og selvfølgelig om Ina Alise her også.Rett og slett en mamma og Ina-blogg hvor jeg skriver om drømmene mine og det gode liv jeg lever:) Har en forkjærlighet for interiør,make-up og hår så blogger en del om det også så en helt ren mammablogg er det nok ikke.Håper dere liker det dere leser og ser:)

Kategorier

Arkiv

hits