Barn har så mange "rare" ord for ting:)

Ina Alise er nå godt over 2år og daglig strømmer det nye ord ut av munnen hennes,ifølge de på barnehagen snakker hun ganske bra for alderen sin også.Men det er mye "rart" som kommer ut av munnen hennes også....Her om dagen så skulle vi kjøpe lørdagsgodt og Ina skulle få velge selv...valget endte på Elias potetgull for hun har blitt litt bitt av Elias-basillen for tiden,men da hun sa ordet holdt jeg nesten på å le meg ihjel på butikken...Hun var så glad for at hun fikk Elias "kokkepull"!! Det er det første rare ordet jeg kan komme på at hun har sagt  og vi holder på å ler oss ihjel når hun sier det her hjemme også.For når hun sier det og vi prøver å si at det heter  p-o-t-e-t-g-u-l-l så kommer det veldig kjapt fra henne "kokkepull" hehe.

Slike ord må man bare skrive ned så man har i minneboken og man kan dra den fram igjen når hun er så stor at hun skjønner og forstår så hun kan se alle de morsomme ordene hun har sagt da hun var mindre. Jeg hadde også enkelte morsomme ord som f.eks "føy" som betydde smør og "dontoronten" som betydde korps,S sa "lulu" til volvo og "penkingvogn" til campingvogn..Nevøen min kom med mange morsomme ord husker jeg og de vi strevde lenge med å få han til å si var "fisk"...For han så var det "sikk" og da moren min prøvde å få han til å si ffffff fisk,ble det fffff sikk!.Mye morsomt altså som de små kommer med når de er små og i lærestadiet ennå.Og enda flere morsomme ord vil det nok også komme etterhvert::)

Den klassiske er vell denne: Fiskene som lett blir fittene osv..Men er ikke lett for småbarn å ha alle lydene så ikke rart det enkelte ord blir som de blir:)

Har barnet ditt/deres noen morsomme ord??


Morsomme lille Ina og meg en morgen vi hadde litt leketid sammen:)
6 kommentarer

Kine Mirjana

21.06.2012 kl.21:16

Hehe, her er det så mye rart som blir sagt at jeg kommer faktisk ikke på noe akkurat nå :P

Men spurte Mikael hva vi skulle ha til middag her om dagen, gris, fryt gris, grispinne, gris fasjut va forslagene han kom med :P

Mor Maya

21.06.2012 kl.21:23

Kine Mirjana: Hehehe ja skal ikke være lett stakkars..Er mange ganger jeg må gjette meg til hva Ina mener og det kan til tider slå heelt feil ut fordi det ble feil:/

Kine Mirjana

21.06.2012 kl.21:31

Ja, også blir de så sint når man ikke skjønner hva de prater om, for de sier det jo rett i følge dem selv :P

Mor Maya

21.06.2012 kl.21:35

Kine Mirjana: Akkurat,frustrerende å være småbarn:(

graskopf

21.06.2012 kl.22:11

Jeg fikk ikke til å si "joggesko" da jeg var lita - det ble "joggego". Min mor prøvde å forklare at det het "jogge" - "SSSSSko". Hva jeg sa da? "SSSSSSSjoggego!" ;)

Ellers har min 3 åring også hatt mange rare ord på ting. "Gållæ" for ballong, "Syttel" for syltetøy, "Puste penna" for pusse tennene blant annet:)

11åringen vår i hus flyttet på bokstaver i ordene da han var mindre "Mærv" for maur, "taglys" for talglys, "stølva" for støvler, "dinosærv" for dinosaur osv. Og han var fæl til å blande "m" og "n" (noe han gjør enda innimellom) "Banse" for bamse osv.

Og både 11 åringen og 13 åringen her sier fortsatt (når de IKKE vil ha noe - særlig i middagssammenheng) "Æ vil ha me utn ..." MED uten..:p

Jada, det er mye morsomt..;)

Mor Maya

21.06.2012 kl.22:31

graskopf: Hehehe morsomt.Ina butter også om på bokstavene på enkelte ord,sier også stølvan:) Boska=bukse,er så søtt også vettu:)

Skriv en ny kommentar

Mor Maya

Mor Maya

31, Kristiansund

Jeg er ei jente på 31 år som er født og oppvokst i Kr-sund,en liten by ved det store hav.Her går hverdagen min i å være mamma,samboer og frisør. Jeg er en livsnyter og dagdrømmer og det kommer nok fram her:) Men jeg kommer til å dele litt av dagliglivet mitt,livet mitt som mamma til lille Ina Alise og selvfølgelig om Ina Alise her også.Rett og slett en mamma og Ina-blogg hvor jeg skriver om drømmene mine og det gode liv jeg lever:) Har en forkjærlighet for interiør,make-up og hår så blogger en del om det også så en helt ren mammablogg er det nok ikke.Håper dere liker det dere leser og ser:)

Kategorier

Arkiv

hits